Hong Kong Institute of Arbitrators

Matching Grant Scheme

Facilitative and Evaluative Mediation for International and PRC Disputes

17 July 2021 | 9:00 AM to 5:00 PM

Time	Duration	Sessions	Speakers	Language
09:00 AM - 09:10 AM	10 mins	Opening Remarks	Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP	English
			Past President, HKIArb; Chairlady	
			of Joint Mediation Helpline Office	
			and Chairlady of HK Federation of	
			Women Lawyers' ADR Committee	
09:10 AM – 10:40 AM	90 mins	Introduction on CCPIT and its	Ms. Fang Wang	Putonghua
		Mediation Rules, Mediation	Deputy Secretary General, China	
		Services and Cases Sharing	Council for the Promotion of	
			International Trade (CCPIT)	
			Mediation Centre	
10:40 AM - 11:00 AM	20 mins	Break		
11:00 AM – 12:20	80 mins	Introduction on CCPIT and its	Ms. Fang Wang	Putonghua
		Mediation Rules, Mediation	Deputy Secretary General, China	
		Services and Cases Sharing	Council for the Promotion of	
		(continued)	International Trade (CCPIT)	
12:20 PM – 12:30 PM	10 mins	Wrap up / Q & A	Mediation Centre	
12:30 PM – 1:30 PM	60 mins	Lunch		
1:30 PM – 3:00 PM	90 mins	Facilitative Mediation for	Mr. Danny McFadden	English
		International Disputes and Cases	Managing Director, CEDR Asia	
		Sharing	Pacific	
3:00 PM – 3:20 PM	20 mins	Break		
3:20 PM – 4:40 PM	80 mins	Facilitative Mediation for	Mr. Danny McFadden	English
		International Disputes and Cases	Managing Director, CEDR Asia	
		Sharing (continued)	Pacific	
4:40 PM – 4:50 PM	10 mins	Wrap up / Q & A		
4:50 PM – 5:00 PM	10 mins	Summary of Day 1 Programme	Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP	English
			Past President, HKIArb; Chairlady	
			of Joint Mediation Helpline Office	
			and Chairlady of HK Federation of	

Matching Grant Scheme

Facilitative and Evaluative Mediation for International and PRC Disputes

18 July 2021 | 9:00 AM to 5:05 PM

09:00 AM - 09:05 AM 09:05 AM - 09:05 AMS mins S mins Introduction of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation of Women Lawyers' ADR CommitteeEnglish09:05 AM - 09:35 AM 09:05 AM - 09:35 AM30 mins and mediation rules and mediation servicesIntroduction on SCIA and its mediation rules and mediation servicesMr. Weimin Xie Professional Officer of Shenzhen Court of International Arbitration (SCIA);Putonghua09:35 AM - 11:05 AM90 mins 要 违澳大湾區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator, President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 11:15 AM 12:50 PM - 1:00 PM95 mins 95 minsBreakMs. Montair Jing Xu SCIA Mediator, President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 PM - 1:00 PM10 mins 80 Wrap up / Q & AWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM60 mins 30 PM - 3:20 PMBreakProfessor Xilian Li 370 PM - 3:20 PMPutonghua330 PM - 2:00 PM60 mins 38 jimglingh@br@br@c@ug/tabalitian Li 370 PM - 3:20 PMBreakProfessor Xilian Li 377 Professor Xilian Li 377 Professor Xilian Li 378 Professor Xilian Li <br< th=""><th>Time</th><th>Duration</th><th>Sessions</th><th>Speakers</th><th>Language</th></br<>	Time	Duration	Sessions	Speakers	Language
이용 이	09:00 AM – 09:05 AM	5 mins	Introduction of Day 2	Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP	English
Image: bis state in the section of the sectin of the section of the section of			Programme	Past President, HKIArb; Chairlady	
이익:05 AM - 09:35 AM30 minsIntroduction on SCIA and its mediation rules and mediation servicesMr. Weimin Xie Assistant President and Chief Professional Officer of Shenzhen Court of International Arbitration (SCIA);Putonghua09:35 AM - 11:05 AM90 mins粤港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 11:15 AM10 minsBreakMs. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 12:50 PM95 mins彎港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM60 minsIunchProfessor Xilian Li 洲凜大學法學院教授Putonghua12:00 PM - 3:20 PM80 minsImmgifn的角色定位與行為規範 Immgifn的角色定位與行為規範Professor Xilian Li 洲凜大學法學院教授Putonghua3:30 PM - 4:50 PM10 minsWrap up / Q & AMalk 大學法學院教授Putonghua4:50 PM - 5:00 PM10 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation of				of Joint Mediation Helpline Office	
09:05 AM - 09:35 AM 09:05 AM - 09:35 AM30 mins and mins and mediation rules and mediation servicesMr. Weimin Xie Assistant President and Chief Professional Officer of Shenzhen Court of International Arbitration (SCIA);Putonghua09:35 AM - 11:05 AM 09:35 AM - 11:05 AM90 mins考港澳大湾區在線商事訴講實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 11:15 AM 11:05 AM10 minsBreakMs. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:15 AM - 12:50 PM 12:50 PM - 1:00 PM95 minsPitä澳大湾區在線商事訴講質 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua1:00 PM - 2:00 PM 3:20 PM - 3:20 PM10 minsWrap up / Q & AMs. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua3:00 PM - 3:20 PM 3:20 PM - 3:30 PM50 minsImmer Immer Immer SimmerProfessor Xilian Li JIIIII Li JIIII Li JIIIII Li JIIII Li JIIII Li JIIII Li JIIII Li				and Chairlady of HK Federation of	
mediation rules and mediation servicesAssistant President and Chief Professional Officer of Shenzhen (SCIA);09:35 AM - 11:05 AM 09:35 AM - 11:05 AM90 mins % 導洗澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 11:15 AM 11:15 AM - 12:50 PM10 mins % 增速BreakMs. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:15 AM - 12:50 PM 12:50 PM - 1:00 PM95 mins m粤港澳大灣區在線商事訴調實 務與投巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM 2:00 PM - 3:20 PM 3:30 PM - 4:50 PM00 mins 謝解負的角色定位與行為規範 謝解負的角色定位與行為規範 謝不大學法學院教授Putonghua 和渾大學法學院教授3:20 PM - 3:30 PM 4:50 PM - 5:00 PM10 mins 3mm Wrap up / Q & AProfessor XIlian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua A 第3:30 PM - 4:50 PM 5:00 PM - 5:05 PM3 mins 5 minsSummary of Day 2 Programme A Sci Alian Jing XU A Sci Alian Jing XU				Women Lawyers' ADR Committee	
Image: servicesProfessional Officer of Shenzhen Court of International Arbitration (SCIA);Image: services09:35 AM - 11:05 AM90 mins專港澳大灣區在線商事訪講質 務與技巧短期課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 11:15 AM10 minsFreakMs. Montair Jing XuPutonghua11:15 AM - 12:50 PM95 mins粤港澳大灣區在線商事訴講質 務與技巧短期課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q.& AMs. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua1:00 PM - 2:00 PM60 minsLunchSCIA Mediator; President of Marx+®izk@fits%tdPutonghua1:00 PM - 3:20 PM80 minsilfegli@fits@fits@fits@fits@fits@fits@fits@fit	09:05 AM – 09:35 AM	30 mins	Introduction on SCIA and its	Mr. Weimin Xie	Putonghua
이 이 이 이 이 이 이 이 이 이 이 이 이 이 이 이 이 이 이			mediation rules and mediation	Assistant President and Chief	
Q9:35 AM - 11:05 AM90 mins粤港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 11:15 AM10 minsBreakMs. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 12:50 PM95 mins粤港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua1:00 PM - 2:00 PM60 minsLunch2:00 PM - 3:20 PM80 mins割解員的角色定位與行為規範 M環大學法學院教授Putonghua3:30 PM - 4:50 PM80 mins罰解具印角色定位與行為規範 M環大學法學院教授Putonghua3:30 PM - 4:50 PM10 minsWrap up / Q & A3:30 PM - 5:05 PM10 minsSummary of Day 2 Programme Aria Typesident, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish			services	Professional Officer of Shenzhen	
O9:35 AM - 11:05 AM O9:35 AM - 11:05 AM90 mins粤港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 11:15 AM10 minsBreakMs. Montair Jing Xu SGIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:15 AM - 12:50 PM95 mins粤港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AMs. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua1:00 PM - 2:00 PM60 minsLunchPutonghua1:00 PM - 3:20 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 潮彈大學法學院教授Putonghua3:30 PM - 4:50 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 Alima 和渾大學法學院教授Putonghua3:30 PM - 5:00 PM10 minsWrap up / Q & AMis. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish				Court of International Arbitration	
新興技巧短訓課程SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 11:15 AM10 minsBreak11:15 AM - 12:50 PM95 mins學港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua1:00 PM - 2:00 PM60 minsLunchPutonghua 개潭大學法學院教授Putonghua3:20 PM - 3:20 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 調解員的角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua Hillian Li 加im3:30 PM - 4:50 PM10 minsWrap up / Q & AMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish				(SCIA);	
Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation Limited11:05 AM - 11:15 AM10 minsBreak11:15 AM - 12:50 PM95 mins零港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua1:00 PM - 2:00 PM60 minsLunchPutonghua2:00 PM - 3:20 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 調解員的角色定位與行為規範 批單大學法學院教授Putonghua 批單大學法學院教授3:30 PM - 4:50 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 Implement Professor Xilian Li 批單大學法學院教授Putonghua 批III Li 批III Li 加III Li 加III Li 加III Li 加III Li 加III Li 加III Li 加III Li 加III Li 加IIII Li Li Li DI	09:35 AM – 11:05 AM	90 mins	粵港澳大灣區在線商事訴調實	Ms. Montair Jing Xu	Putonghua
Image: Non-State No			務與技巧短訓課程	SCIA Mediator; President of	
Init SeekJoint Mediation LimitedPutonghua11:05 AM - 11:15 AM10 minsBreak11:15 AM - 12:50 PM95 mins粤港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua100 PM - 2:00 PM60 minsLunchProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua3:20 PM - 3:20 PM80 minsBiffeljon角色定位與行為規範 Jiffeljon角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua3:30 PM - 4:50 PM80 minsBiffeljon角色定位與行為規範 Jiffeljon角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua5:00 PM - 5:05 PM5 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish				Academy of Guangdong-Hong	
11:05 AM - 11:15 AM10 minsBreak11:15 AM - 12:50 PM95 mins粤港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua100 PM - 2:00 PM60 minsLunchProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua2:00 PM - 3:20 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 調解員的角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua3:30 PM - 4:50 PM10 minsBreakProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua4:50 PM - 5:00 PM10 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish				Kong-Macao Greater Bay Area	
11:15 AM - 12:50 PM95 mins粤港澳大灣區在線商事訴調實 務與技巧短訓課程Ms. Montair Jing Xu SCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation LimitedPutonghua10 minsLunchPutonghuaPutonghua10 PM - 2:00 PM60 minsImmediatePutonghua10 PM - 3:20 PM80 minsImmediateProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua3:20 PM - 3:30 PM10 minsBreakPutonghua3:30 PM - 4:50 PM80 minsImmediatePutonghua4:50 PM - 5:00 PM10 minsWrap up / Q & AMI潭大學法學院教授5:00 PM - 5:05 PM5 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish				Joint Mediation Limited	
ABABSCIA Mediator; President of Academy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation Limited12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation Limited100 PM - 2:00 PM60 minsLunch2:00 PM - 3:20 PM80 minsIIMFQEDAECÉQUATABARAProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua3:20 PM - 3:30 PM10 minsBreakProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua3:30 PM - 4:50 PM80 minsIIMFQEDAECÉQUATABARAProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua4:50 PM - 5:00 PM10 minsWrap up / Q & AMI潭大學法學院教授Putonghua5:00 PM - 5:05 PM5 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish	11:05 AM – 11:15 AM	10 mins	Break		
12:50 PM - 1:00 PM10 minsWrap up / Q & AAcademy of Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Joint Mediation Limited1:00 PM - 2:00 PM60 minsLunch2:00 PM - 3:20 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 潮渾大學法學院教授Putonghua 湘潭大學法學院教授3:30 PM - 4:50 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 調解員的角色定位與行為規範 Yang Up / Q & AProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua Hinghua Hinghua Hinghua Area Discord Disc	11:15 AM – 12:50 PM	95 mins	粵港澳大灣區在線商事訴調實	Ms. Montair Jing Xu	Putonghua
1.00 PM - 2:00 PM 60 mins Lunch 2:00 PM - 3:20 PM 80 mins 調解員的角色定位與行為規範 Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授 Putonghua 3:20 PM - 3:30 PM 10 mins Break Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授 Putonghua 3:30 PM - 4:50 PM 80 mins 調解員的角色定位與行為規範 期解員的角色定位與行為規範 Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授 Putonghua 5:00 PM - 5:05 PM 10 mins Wrap up / Q & A Ma潭大學法學院教授 Putonghua 5:00 PM - 5:05 PM 5 mins Summary of Day 2 Programme Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation of English			務與技巧短訓課程	SCIA Mediator; President of	
IOO PM - 2:00 PM60 minsLunchJoint Mediation LimitedPutonghua2:00 PM - 3:20 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua3:20 PM - 3:30 PM10 minsBreakProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua3:30 PM - 4:50 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua5:00 PM - 5:00 PM10 minsWrap up / Q & AMi 潭大學法學院教授Putonghua5:00 PM - 5:05 PM5 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish	12:50 PM – 1:00 PM	10 mins	Wrap up / Q & A	Academy of Guangdong-Hong	
1:00 PM - 2:00 PM60 minsLunch2:00 PM - 3:20 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 潮潭大學法學院教授Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua 別3:20 PM - 3:30 PM10 minsBreakProfessor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua Break3:30 PM - 4:50 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 別解員的角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua Break5:00 PM - 5:05 PM5 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish				Kong-Macao Greater Bay Area	
2:00 PM - 3:20 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 潮潭大學法學院教授Putonghua 湘潭大學法學院教授3:20 PM - 3:30 PM10 minsBreak3:30 PM - 4:50 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 期解員的角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua4:50 PM - 5:00 PM10 minsWrap up / Q & A湘潭大學法學院教授Putonghua5:00 PM - 5:05 PM5 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish				Joint Mediation Limited	
3:20 PM - 3:30 PM10 minsBreak3:30 PM - 4:50 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua4:50 PM - 5:00 PM10 minsWrap up / Q & A湘潭大學法學院教授Putonghua5:00 PM - 5:05 PM5 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish	1:00 PM – 2:00 PM	60 mins	Lunch		
3:20 PM - 3:30 PM10 minsBreakProfessor Xilian LiPutonghua3:30 PM - 4:50 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範Professor Xilian LiPutonghua4:50 PM - 5:00 PM10 minsWrap up / Q & A湘潭大學法學院教授English5:00 PM - 5:05 PM5 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JPEnglish0 Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofAAA	2:00 PM – 3:20 PM	80 mins	調解員的角色定位與行為規範	Professor Xilian Li	Putonghua
3:30 PM - 4:50 PM80 mins調解員的角色定位與行為規範 期解員的角色定位與行為規範Professor Xilian Li 湘潭大學法學院教授Putonghua4:50 PM - 5:00 PM10 minsWrap up / Q & A湘潭大學法學院教授English5:00 PM - 5:05 PM5 minsSummary of Day 2 ProgrammeMs. Sylvia W. Y. Siu, JPEnglishPast President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation ofEnglish				湘潭大學法學院教授	
4:50 PM - 5:00 PM 10 mins Wrap up / Q & A 湘潭大學法學院教授 English 5:00 PM - 5:05 PM 5 mins Summary of Day 2 Programme Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP English Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation of Image: Contract of the second secon	3:20 PM – 3:30 PM	10 mins	Break	1	1
5:00 PM - 5:05 PM 5 mins Summary of Day 2 Programme Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP English Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation of	3:30 PM – 4:50 PM	80 mins	調解員的角色定位與行為規範	Professor Xilian Li	Putonghua
Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation of	4:50 PM – 5:00 PM	10 mins	Wrap up / Q & A	湘潭大學法學院教授	
of Joint Mediation Helpline Office and Chairlady of HK Federation of	5:00 PM – 5:05 PM	5 mins	Summary of Day 2 Programme	Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP	English
and Chairlady of HK Federation of				Past President, HKIArb; Chairlady	
				of Joint Mediation Helpline Office	
Women Lawyers' ADR Committee				and Chairlady of HK Federation of	
				Women Lawyers' ADR Committee	

Hong Kong Institute of Arbitrators

Matching Grant Scheme

Facilitative and Evaluative Mediation for International and PRC Disputes

24 July 2021 | 9:00 AM to 4:55 PM

Time	Duration	Sessions	Speakers	Language
09:00 AM – 09:05 AM	5 mins	Introduction of Day 3 Programme	Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP	English
			Past President, HKIArb;	
			Chairlady of Joint Mediation	
			Helpline Office and Chairlady of	
			HK Federation of Women	
			Lawyers' ADR Committee	
09:05 AM – 10:05 AM	60 mins	Introduction on Guangzhou	江嵐主任	Putonghua
		Arbitration Commission and its	Director of International	
		Mediation Rules, Mediation	Department of Guangzhou	
		Services, E-Mediation Platform	Arbitration Commission	
		and Cases Sharing; Q&A		
10:05 AM – 11:05 AM	60 mins	Introduction on Guangzhou	彭明致律師	Putonghua
		Arbitration Commission and its	GAC Arbitrator;	
		Mediation Rules, Mediation	Partner, DeHeng Law Offices	
		Services, E-Mediation Platform		
		and Cases Sharing; Q&A		
11:05 AM – 11:25 AM	20 mins	Break		1
11:25 AM – 12:25 PM	60 mins	Introduction on Guangzhou	林啟迪女士	English
		Arbitration Commission and its	GAC Arbitrator; "一帶一路" 域	
		Mediation Rules, Mediation	外法查明(廣州)中心副主任;	
		Services, E-Mediation Platform	廣州市匯智藍天國際法律與商	
		and Cases Sharing; Q&A	事服務中心理事兼秘書長;北	
			京融商一帶一路法律與商事服	
			務中心常務秘書	
12:25 PM – 1:30 PM	65 mins	Lunch		
1:30 PM – 3:00 PM	90 mins	Model Law on International	The Honorable Mr. Justice	English
		Commercial Conciliation &	Bokhary, GBM	
		UNCITRAL Conciliation Rules	Vice-President, HKIArb;	
			Professor Shahla Ali	
			Programme Director of LLM in	
			Arbitration and Dispute	
				1

			Resolution, The University of	
			Hong Kong;	
3:00 PM – 3:20 PM	20 mins	Break		
3:20 PM – 4:40 PM	80 mins	Model Law on International	Professor Shahla Ali	English
		Commercial Conciliation &	Programme Director of LLM in	
		UNCITRAL Conciliation Rules	Arbitration and Dispute	
4:40 PM – 4:50 PM	10 mins	Wrap up / Q & A	Resolution, The University of	
			Hong Kong	
4:50 PM – 4:55 PM	5 mins	Summary of Day 3 Programme	Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP	English
			Past President, HKIArb;	
			Chairlady of Joint Mediation	
			Helpline Office and Chairlady of	
			HK Federation of Women	
			Lawyers' ADR Committee	

Hong Kong Institute of Arbitrators

Matching Grant Scheme

Facilitative and Evaluative Mediation for International and PRC Disputes

25 July 2021 | 9:00 AM to 5:00 PM

Time	Duration	Sessions	Speakers	Language
09:00 AM – 09:05 AM	5 mins	Introduction of Day 4 Programme	Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP	English
			Past President, HKIArb;	
			Chairlady of Joint Mediation	
			Helpline Office and Chairlady of	
			HK Federation of Women	
			Lawyers' ADR Committee	
09:05 AM – 10:35 AM	90 mins	Evaluative Mediation for	Professor John Wade	English
		International Disputes and Cases	Emeritus Professor of Law, Bond	
		Sharing	University	
10:35 AM – 10:55AM	20 mins	Break		L
10:55 AM – 12:15 PM	80 mins	Evaluative Mediation for	Professor John Wade	English
		International Disputes and Cases	Emeritus Professor of Law, Bond	
		Sharing (continued)	University	
12:15 PM – 12:25 PM	10 mins	Wrap up / Q & A		
12:25 PM – 1:30 PM	90 mins	Lunch		
12:25 PM – 1:30 PM 1:30 PM – 3:00 PM	90 mins 90 mins	Lunch Singapore Mediation Convention	Mr. George Lim SC	English
			Mr. George Lim SC Chairman, Singapore	English
		Singapore Mediation Convention	_	English
		Singapore Mediation Convention	Chairman, Singapore	English
1:30 PM – 3:00 PM	90 mins	Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong	Chairman, Singapore	English
1:30 PM – 3:00 PM 3:00 PM – 3:20 PM	90 mins 90 mins	Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong Break	Chairman, Singapore International Mediation Centre	
1:30 PM – 3:00 PM 3:00 PM – 3:20 PM	90 mins 90 mins	Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong Break Singapore Mediation Convention	Chairman, Singapore International Mediation Centre Mr. George Lim SC	
1:30 PM – 3:00 PM 3:00 PM – 3:20 PM	90 mins 90 mins	Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong Break Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong	Chairman, Singapore International Mediation Centre Mr. George Lim SC Chairman, Singapore	
1:30 PM – 3:00 PM 3:00 PM – 3:20 PM 3:20 PM – 4:40 PM	90 mins 90 mins 80 mins	Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong Break Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong (continued)	Chairman, Singapore International Mediation Centre Mr. George Lim SC Chairman, Singapore	
1:30 PM – 3:00 PM 3:00 PM – 3:20 PM 3:20 PM – 4:40 PM 4:40 PM – 4:50 PM	90 mins 90 mins 20 mins 80 mins 10 mins	Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong Break Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong (continued) Wrap up / Q & A	Chairman, Singapore International Mediation Centre Mr. George Lim SC Chairman, Singapore International Mediation Centre	English
1:30 PM – 3:00 PM 3:00 PM – 3:20 PM 3:20 PM – 4:40 PM 4:40 PM – 4:50 PM	90 mins 90 mins 20 mins 80 mins 10 mins	Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong Break Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong (continued) Wrap up / Q & A	Chairman, Singapore International Mediation Centre Mr. George Lim SC Chairman, Singapore International Mediation Centre Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP	English
1:30 PM – 3:00 PM 3:00 PM – 3:20 PM 3:20 PM – 4:40 PM 4:40 PM – 4:50 PM	90 mins 90 mins 20 mins 80 mins 10 mins	Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong Break Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong (continued) Wrap up / Q & A	Chairman, Singapore International Mediation Centre Mr. George Lim SC Chairman, Singapore International Mediation Centre Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb;	English
1:30 PM – 3:00 PM 3:00 PM – 3:20 PM 3:20 PM – 4:40 PM 4:40 PM – 4:50 PM	90 mins 90 mins 20 mins 80 mins 10 mins	Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong Break Singapore Mediation Convention and Its Impacts to Hong Kong (continued) Wrap up / Q & A	Chairman, Singapore International Mediation Centre Mr. George Lim SC Chairman, Singapore International Mediation Centre Ms. Sylvia W. Y. Siu, JP Past President, HKIArb; Chairlady of Joint Mediation	English